Cases Richting Noord - Richting Noord


Richting NoordCases Richting Noord

Let’s Move – Sportevenement op de Energy & Health Campus in Petten.

In maart 2022 kwam de Energy & Health Campus bij mij met de vraag of ik hen wilde helpen met de organisatie van evenementen voor de medewerkers op de Campus. Op de Energy & Health -Campus zitten op dat moment 5 bedrijven met zo’n 1600 medewerkers. De medewerkers van de verschillende bedrijven kenden elkaar eigenlijk niet of nauwelijks. Door middel van de evenementen wilden ze werken aan community building en ervoor zorgen dat mensen meer gingen samenwerken. Het eerste evenement dat ik voor de Campus organiseerde was Let’s Move. Een sportevenement waarbij men kon kiezen uit verschillende sporten: hardlopen door de duinen, beachvolleybal, kiten, suppen en wandelen met de boswachter. Het was een geweldige dag waarbij mensen elkaar ontmoetten en er nieuwe connecties werden gemaakt.

Meeting Minds – Kennisevenement op de Energy & Health Campus

Na het succes van het eerste sportevenement organiseerde ik een kennisevenement waarbij er 3 sprekers in gingen op het thema: “De energiemix van de toekomst”. Men kon inhoudelijke vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan over dit onderwerp. Dit zorgde voor mooie nieuwe verbindingen tussen de deelnemers.

Meeting Minds – Kennisevenement op de Energy & Health Campus

De tweede Meeting Minds ging over de toekomst van nucleaire geneeskunde. Ook dit keer waren er sprekers en ging men met elkaar in gesprek over dit onderwerp. Het zorgde voor mooie dialogen en nieuwe inzichten.

Kom binnen bij bedrijven dagen – Open dagen op de Energy & Health Campus

In maart 2023 wilden de Energy & Health Campus deelnemen aan de Kom binnen bij bedrijven dagen. Dit is een initiatief van de RPA, Werkgeversservicepunt en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Werkzoekenden en geïnteresseerden uit de omgeving kregen de kans om binnen op de Campus te komen kijken. We verwelkomden 160 bezoekers tijdens 2 open dagen. Men werd hartelijk ontvangen door de campus coördinator en gingen daarna binnen kijken bij diverse labs, werkplekken en namen een kijkje op de bouwplaats van de nieuwe kernreactor: PALLAS. Het was een hele succesvolle dag!

Meet & Eat – Informatie evenement op de Energy & Health Campus

De eerste Meet & Eat op de Energy & Health Campus werd met 100 mensen goed bezocht. Men werd geïnformeerd over het Experience Center dat er gaat komen in 2025 onder het genot van een drankje en een lunch.

Zomer Xperience – Zomer festival op de Energy & Health Campus

De eerste Zomer Xperience op de Energy & Health Campus was op 22 juni 2023.

Meer dan 180 mensen kregen de kans om een kijkje binnen bij de buren te nemen op 12 verschillende locaties. Men kon onder meer een bezoek brengen aan het solar lab, batterij- en brandstoffen labs, een reactor simulator en de ‘Waste Storage Facility’. Medewerkers vertelden bevlogen wat zij doen aan de energietransitie. Verder werd de bouwplaats voor de nieuwe PALLAS reactor bezocht en vertelt hoe medische isotopen worden gemaakt en geleverd worden aan meer dan 160 landen.

De dag hebben we feestelijk afgesloten met live muziek, foodtrucks en samen eten en drinken.

Enkele toffe reacties van de deelnemers: ‘Ik heb nieuwe mensen leren kennen,’ ‘Het is mooi om te zien hoe trots iedereen is op zijn werk op de campus,’ ‘Ik ben nu met collega’s in gesprek gekomen die ik anders niet zou spreken,’ ‘Super gelegenheid voor meer betrokkenheid, samenwerking en waardering voor elkaars werk.’

Ik heb dit evenement samen met de vrijwilligers op de campus georganiseerd.

Let’s Move – Sportevenement op de Energy & Health Campus

De 2e editie van Let’s Move! was weer een feest! Gezamenlijk met collega’s uit alle duinbedrijven maakten we er weer een geweldige dag van. De wederzijdse interesse in elkaar, voerde de boventoon. We bruisen nog van de energie!

Enkele reacties van deelnemers:

Dat ondanks het weer toch besloten is om het door te laten gaan. Je ontmoet mensen ook met bewolkt weer en je maakt iets met elkaar mee en doet iets samen. Ook een goed alternatief gevonden voor het niet doorgaan van het kiten. Golf en body surfen was een leuk alternatief.”

Goede communicatie vooraf aan het evenement. Alles was duidelijk. Het aanbod van activiteiten. Voor iedereen wat leuks om te kiezen. Zelf de wandeling gedaan met boswachter. Was heel interessant. Ik was aangenaam verrast door de catering achteraf. Veel keuze en smaakte heerlijk en de gelegenheid om echt even andere mensen te spreken. Al met al een gezellige middag en ik hoop volgend jaar weer. Oh, en ook nog poncho’s uitgedeeld vanwege het weer. Gelukkig niet nodig gehad, maar toch top! “

I enjoyed the friendly atmosphere and the opportunity to meet others who I would not normally meet.”

 

Borrelparty – van Rowena Rousseau

Rowena Rousseau van het Become Financially Free Membership kwam bij mij met de vraag of ik haar kon helpen met haar borrelparty voor de members van haar community. Natuurlijk kon ik dat. Ik hielp haar met het zoeken naar een locatie, het programma, ideeën voor verbindingen tussen de deelnemers en op de avond zelf.

Borrelparty Rowena Rousseau Borrelparty Rowena Rousseau Borrelparty Rowena Rousseau

 

One Day Retreat – van Romana Zwang

Romana Zwang vroeg mij of ik haar wilde bijstaan tijdens haar eerste live evenement. Zij had zelf alles al geregeld voor de dag, maar wilde niet op de dag zelf zich nog bezig moeten houden met het programma en of alles op tijd plaatsvond. Ik wilde haar graag helpen met deze dag. Het werd een geweldige dag waarbij er mooie connecties werden gemaakt, er werd gelachen en gehuild.

Romana Zwang Romana Zwang Romana Zwang