Wat is veerkracht voor mij? - Richting Noord


Richting NoordWat is veerkracht voor mij?

Wat is veerkracht voor mij?

Veerkracht = het vermogen om te herstellen van stress en tegenslagen.

 

Richting Noord Veerkracht Virtual assistant

Juli 2020, ik werd gebeld tijdens mijn vakantie door mijn manager: of ik 5 minuten tijd had.

Ja hoor, dat was goed. En daar kwam het nieuws…BAM…mijn hele afdeling, waaronder ik, en het hele contact center in Nederland werd gesloten. Ik wist even niet wat te zeggen.

Ik kon eigenlijk alleen maar huilen. Hoe konden ze dit doen? De afgelopen 4 maanden hadden we keihard gewerkt met ons team en ook taken voor onze collega’s uit Denemarken, Engeland en Noorwegen gedaan. Niks was te gek want het was ‘all hands on deck’ vanwege Covid-19. Onze collega’s waren namelijk al op non-actief gezet maar wel met behoud van salaris vanuit hun overheid. En nu dit.. Alle emoties passeerden de revue; verdriet, boosheid en ongeloof. Ik ging meteen mijn directe collega’s bellen want dat is wat ik doe in dit soort situaties; elkaar opzoeken en erover praten. Mijn gezin was mij de rest van die dag kwijt, want ik moest dit echt even een plek geven.

 

Na thuiskomt van de vakantie werd alles juridisch geregeld, ik kreeg salaris tot februari 2021 en nog een bedrag mee omdat ik 10 jaar daar had gewerkt. Ik besloot eerst tijd te nemen om dit te verwerken voordat ik meteen op zoek ging naar nieuw werk. Na ongeveer een maand was ik er klaar voor: maar tja in het toerisme hoefde ik het niet te zoeken, nu natuurlijk. Dus wat dan?

Ik ben een loopbaantraject via de overheid gaan doen en door een tip van een vriendin en mijn loopbaancoach kreeg het vak als Virtual Assistant mijn interesse!

Ik ging dit verder uitzoeken. En wat bleek, ik werd er razend enthousiast van!

 

Natuurlijk waren er echt wel wat beren op de weg, want kon ik dat wel: als zzp-er werken, hoe moest die boekhouding dan en hoe zou ik dan aan klanten komen? Ik besloot een opleiding te gaan volgen bij VAschool, hier ben ik in september 2020 mee gestart. Ik leerde stap voor stap alles wat ik nodig had als ondernemer en dit gaf mij energie. Ik leerde hele leuke mensen kennen, ging (online)netwerken bijwonen en leerde elke dag zo veel bij. Er ging een hele nieuwe wereld open.

Het voelde ook als een nu of nooit kans omdat ik ‘veilig’ kon starten uit het UWV en een half jaar de tijd kreeg om mijn bedrijf op te bouwen, dus waarom zou ik het niet doen?

 

1 februari 2021 – de start van mijn bedrijf Richting Noord.

Wauw, dit was waar ik al die tijd naar toe had gewerkt en wat voelde dat goed.

Al vrij snel kreeg ik een mooie klant voor 30 uur per week, helemaal te gek!  En per april 2021 kwam ik ook in het team van Zij Onderneemt, super leuk!

Het ondernemerschap past bij mij. Altijd had ik al het gevoel dat ik hier “iets mee moest doen”, maar ik kon nooit ontdekken wat ik dan moest gaan doen. En nu heb ik het gevonden! Ik kom uit een ondernemersgezin, mijn opa had een eigen zaak en mijn ouders en nu ik dus ook.

Ik ben nog wel op zoek naar mijn weg als ondernemer. Waar ben ik allemaal goed in en waar en hoe kan ik andere ondernemers hiermee helpen? Het valt steeds meer op z’n plek.

Ik vind het een geweldige reis en ik leer zo ontzettend veel (vooral over mijzelf).

Zo zie je dat iets heel negatiefs er toch voor gezorgd heeft dat er iets heel positiefs is ontstaan.

Iets was ik anders misschien helemaal niet had gedurfd. Dus dat is veerkracht voor mij!

Volg je mij al op Instagram?