Hoe word je van Virtual Assistant een Eventmanager?


Richting NoordHoe word je van Virtual Assistant een Eventmanager?

Hoe je van Virtual Assistant een Eventmanager wordt

Ik vertel je graag hoe mijn reis als ondernemer is geweest, hoe ik van Virtual Assistant mijn passie ben gaan volgen en als Eventmanager aan de slag ging.

Hoe word je van Virtual Assistant een Eventmanager?

Ik vond (en vind) het soms lastig om naar mijn gevoel te luisteren.

Veel liever ben ik aan het nadenken, plannen en kom ik in actie.

 

Stil staan

Maar soms is het beter om even stil te staan en te voelen wat je eigenlijk echt wil. Zit je nog wel op de goede weg? Ben je wel blij met datgene wat je doet of kan je beter andere keuzes maken?

 

Hoe ik begon als Virtual Assistant 

Van februari 2021 tot februari 2022 deed ik werk als Virtual Assistant. Al een tijdje merkte ik dat ik niet echt zin had om aan bepaalde taken te beginnen. Ik voelde weerstand. Maar toch bleef ik doorgaan want ik had mijn klanten en die verwachten van mij dat ik mijn taken deed.

 

Dus ging ik door en deed ik mijn werk. Ik ben niet iemand die de kantjes ervan af loopt, dus ik deed mijn werk goed alleen niet met plezier. En dat knaagde en kostte veel energie.

 

Hiervoor was ik toch niet ondernemer geworden?

Als ondernemer heb je juist de vrijheid om datgene te doen waar je blij van wordt.

 

Op onderzoek uit

Ik ging meer en meer onderzoeken waar het aan lag. Waarom vond ik het niet meer zo leuk en vooral; wat vind ik dan WEL leuk?! Wat kan ik goed en wat doe ik graag?

 

Ik ging rondvragen hoe anderen mij zagen, wat ik leuk vond om te doen in mijn werk in loondienst en ontdekte al heel snel dat plannen en organiseren mijn rode draad zijn. In mijn laatste baan organiseerde ik ook evenementen en dat vond ik super leuk om te doen. Lekker regelen EN mensen blij maken op een evenement. Dit moest ik weer gaan oppakken maar dan als zelfstandige.

 

Rondvragen

Ik ging met mensen uit mijn netwerk praten en die zagen dit ook helemaal in mij.

En zo kwam mijn eerste eventklant als ZZP-er op mijn pad.

 

En zo kwam het dat ik evenementen ging organiseren

Iemand uit mijn netwerk stuurde mij een appje dat een oud-studiegenoot van haar, een eventmanager zocht en of ze mijn naam mocht noemen. Ja, dit mocht zeker. Een tijdje later had ik een gesprek en nu, bijna 1 jaar later, zit ik nog steeds bij deze opdrachtgever.

 

Ik ben super dankbaar voor deze kans en megablij met wat ik doe.

Zo ben ik van Virtual Assistant nu een Eventmanager!

 

Mijn werk als eventmanager

In 2022 heb ik 3 mooie events voor ze mogen organiseren; een sportevenement en 2 x een kennisevenement. En voor 2023 staan er minstens 2 x zoveel op de planning.

 

Vis in het water

Ik voel mij als een vis in het water en doe nu echt wat ik supergaaf vind. Vooral als alles samen komt op de dag van het evenement voel ik mij helemaal in mijn element. Om te zien dat de gasten het naar hun zin hebben, dat de opdrachtgever tevreden is en dat alles zo loopt als ik van tevoren bedacht heb. Heerlijk!

 

Blij mens

Ik ben zo blij dat ik naar mijn gevoel geluisterd heb en dat ik de sprong gewaagd heb om wat anders te doen in mijn bedrijf.

Ik heb al eerder geschreven over wat Veerkracht voor mij betekent en hoe ik van loondienst ZZP-er werd.