Boost je aanmeldingen voor je evenement! - Richting Noord


Richting NoordBoost je aanmeldingen voor je evenement!

hoe zorg je voor meer aanmeldingen voor je evenement

Boost je aanmeldingen voor je evenement! Hoe zorg je ervoor dat er zoveel mogelijk mensen komen naar je (gratis) evenement?

Er zijn natuurlijk meerdere tips die ik kan delen, maar laten we eens starten met het kijken naar de uitnodigingsmail. Wat zet je hier nu in om de kans te vergroten dat mensen zich gaan aanmelden? Hoe kan je deze net een slag beter maken?

Ik deel hieronder mijn tips:

✔️ Zorg voor een uitnodigende onderwerpregel van je e-mail.

✔️ Bedenk altijd ‘what’s in it for them’? Speel daarop in en start je mail hiermee. Zorg dat ze deze zin of vraag met een JA willen beantwoorden.

✔️ Vertel ze alle voordelen die ze hebben als ze wel komen en wat ze missen als ze niet komen naar dit evenement. Wat is je ‘belofte’ als ze komen?

✔️ Natuurlijk vermeld je de datum, tijd, locatie en eventuele speciale gasten of sprekers.

✔️ Benoem de hoogtepunten maar vertel niet alles, maak ze ook een beetje nieuwsgierig naar meer.

✔️ Maak je e-mail aantrekkelijk met de juiste branding kleuren en foto’s en geen enorme lappen met tekst.

✔️ Sluit altijd af met een opvallende Call-to-Action. Wat moeten ze doen om zich aan te melden? Geef de knop een duidelijke kleur.

✔️ Laat mensen hun collega’s mobiliseren om zich ook aan te melden.

✔️ Zorg ervoor dat het aanmelden supermakkelijk gaat, liefst dat ze zo min mogelijk zelf in moeten vullen.

✔️ Regel dat ze, nadat ze zich aangemeld hebben, de afspraak meteen in de agenda plaatsen door bv een outlook uitnodiging (mee) te sturen.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. Voor het aanmelden maak ik het liefst gebruik van evenementen software maar als hier geen budget voor is, dan werk ik graag met Mailblue. Dit is een e-mailmarketingprogramma, je kan hiermee inschrijfformulieren maken, e-mailuitnodigingen versturen, mensen registreren voor je evenement, e-mails sturen ter aanloop van het evenement en nog veel meer.

Heb je mijn Gratis checklist “Zonder stress een evenement organiseren in 5 fases” al?

Vraag hem nu aan!